logo

Bach bloesem remedies

Wat zijn Bach bloesem remedies

De Bach bloesem remedies zijn 38 remedies volledig gebaseerd op bloemen. Elke bloem heeft een eigen energie en kan zo ondersteuning bieden bij bepaalde fysieke, mentale of emotionele klachten. Van elke bloesem remedie is bekend wat ze voor ons kan doen. Ze helpen ons om blokkades op te heffen. Veel blokkades in ons lichaam zijn verantwoordelijk voor veel van onze spanningen en ziektes en ze verhinderen de verdere ontwikkeling van onze mogelijkheden.

Rescue remedie
Iedere EHBO-doos zou uitgerust moeten zijn met de Rescue remedie. Dit is een mix van vijf Bach bloesem remedies (zonneroosje, kerspruim, bosrank, vogelmelk en reuzenbalsemien) die helpen in noodgevallen. Zoals bij acute stress, schrik of angst bij verwondingen.

Behandeling

Bach bloesem stockremedies

Afhankelijk van welke remedie(s) je nodig hebt, worden de remedies gemengd in een pipetflesje. Met behulp van een biotensor worden de remedies voor je uitgetest. Je krijgt dus een flesje helemaal op maat. Een remedie wordt vier tot zes keer per dag gedurende een periode van drie weken ingenomen. In noodgevallen of crisissituaties kan voor kortere tijd het aantal innamen worden verhoogd. De kracht of het effect wordt niet versterkt door meer druppels in één keer in te nemen, maar door de frequentie van de inname te verhogen.

Voor wie

De Bach bloesem remedies zijn geschikt voor iedereen. Juist omdat het puur natuur is, zijn de remedies geschikt voor volwassenen, kinderen en dieren. De bloesems hebben geen bijwerkingen en kunnen ook naast normale medicijnen gebruikt worden.

Bij vele verschillende klachten kunnen Bach bloesem remedies worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan:

 • ondersteuning bij stoppen met roken (rescue remedie en walnoot)
 • kinderen met nachtmerries of angst voor het donker (esp)
 • moe aankomen op je vakantieadres van al het geregel 'omdat dat moet' (eik)
 • ruziënde kinderen (beuk)
 • slapeloosheid (rescue remedie en paardenkastanje)
 • gefocust op je lichaam, of juist hele dagen in een slobbertrui (wilde appel)
 • depressieve gedachten of zenuwinzinking (kerspruim)
 • overbezorgd voor je familie of kinderen (rode kastanje)
 • uitgeput door je werk (olijf)
 • keer op keer tegen dezelfde fout aanlopen (knop van de paardenkastanje)
 • het verwerken van verdriet (vogelmelk).

Ook voor dieren

De remedies kunnen ook gebruikt worden bij dieren. Bijvoorbeeld bij huisdieren die bang zijn voor vuurwerk kan de rescue remedie helpen. Huisdieren die niet alleen kunnen zijn tijdens jouw afwezigheid kunnen baat hebben bij rode kastanje.

Het toedienen van een remedie kan met het pipetflesje direct in de mond van je huisdier. Maar het is ook mogelijk een aantal druppels door zijn drinkbak te mengen. Hierbij meld ik nog eens dat het niet gaat om de hoeveelheid druppels in één keer, maar door het aantal innamen gedurende de dag. Als een dier een aantal keren per dag drinkt uit zijn drinkbak, is dit voldoende om de remedie te laten werken.

klik hier voor direct contactDirect contact via Whatsapp? Gebruik de button.

***Een bezoek aan Reikipraktijk Oud-Beijerland kan nooit een behandeling aan een reguliere arts vervangen.***

© 2011 - 2024 Reikipraktijk Oud-Beijerland algemene voorwaarden en privacy Gat geschillencommissie